Gatavās mīklas daudzums aptuveni 1,2 kg.
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
650 gmilti250 giesala ekstrakts200 gsviests150 gbrūnais cukurs50 gpiparkūku garšviela1 ola50 gapelsīna miziņa, smalki sarīvēta30 gcepamais pulveris šķipsnasāls mandeles dekoram
Pagatavošana
1
Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno iesala ekstraktu, cukuru un sāli.
2
Masu maisa un karsē, līdz cukurs ir izkusis, tad pievieno piparkūku garšvielas un apelsīna miziņu.
3
Katliņa saturu atdzesē apmēram 15 minūtes, tad tajā iemaisa olu un cepamo pulveri.
4
Pievieno pusi no miltiem, masu kārtīgi sajauc, tad pievieno atlikušos miltus un mīklu samīca ar rokām. Liek ledusskapī un atdzesē apmēram stundu.
5
Mīklu izrullē 0,5 cm biezu, ar formiņām veido piparkūkas. Kārto uz cepamās plātnes, katrā piparkūkā iespiež vienu mandeli.
6
Cep iepriekš līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 8 minūtes.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit