Foto: Privātais ahīvs
"Padomju laiku ēdnīcas garša – kakao krēms. Var redzēt, ka neizturēju, jo stūrītī jau "iekampos" un nogaršoju – sanāca "verī gut"!", tā recepti piesaka Guntis Drevinskis.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 olu dzeltenumi pēc garšascukurs4 ĒKkakao200 mlpiens, karsēts400 mlsaldais krējums12 gželatīns pēc garšasvaniļas cukurs vai ekstrakts dzērveņu ķīselis pasniegšanai

Pagatavošana

1

Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un uzbriedina 5-7 minūtes.

2

Sakuļ saldo krējumu ar aptuveni 5 ĒK cukura vijīgās putās.

3

Citā bļodā sakuļ olas dzeltenumus ar kakao un vēl 5 ĒK cukura, tad pamazām lej klāt uzkarsētu pienu un iekuļ. Iemaisa uzbriedināto želatīnu. Kad masa sāk biezēt, iemaisa saputoto krējumu un izlej masu traukā.

4

Trauku liek ledusskapī uz pāris stundām.

Foto: Privātais arhīvs
5

Griež kvadrātiņos un pasniedz ar dzērveņu ķīseli (kā to pagatavot, stāstījām, lūk, te).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!