Foto: Kadrs no video
Sātīgā un maigā suflē omlete "Poulard" iemantojusi pasaules slavu ar savu neatkārtojamo gaisīgumu, turklāt tā ir pavisam ātri un vienkārši pagatavojama vien no trīs sastāvdaļām. Šī ēdiena pirmsākumi meklējami jau 1888. gadsimta Francijā, kad viesnīciņas "La Mère Poulard" īpašnieces Anetes Pulāras pīrāgām līdzīgā omlete kļuva slavena visā valstī, skaidro portāls "Lamerepoulard".

Kaut gan mūsdienās franču suflē omlete ir iekļauta daudzu pasaules restorānu ēdienkartēs un cena par garšu baudījumu var sasniegt pat 30 eiro, tamēr patiesībā katrs 10-15 minūtēs itin vienkārši šādu omleti var pagatavot savā virtuvē, palutinot sevi ar karaliskām brokastīm franču kulinārijas labākajās tradīcijās.

10Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 olas5 gsviests pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.

2

Dzeltenumiem pievieno šķipsnu sāls un ar dakšiņu viegli tos sakuļ.

3

CItā bļodā olu baltumiem pievieno šķipsnu sāls un ar mikseri sakuļ tos stingrās putās.

4

Pannu uzkarsē, ieziež ar sviestu. Lej pannā olu dzeltenumus un izlīdzina pa pannu (tiem pilnībā jāpārklāj pannas plakano virsmu).

5

Virs dzeltenumiem liek baltumus, vienmērīgi izlīdzina ar aukstā ūdenī samitrinātu karoti vai silikona lāpstiņu.

6

Uzliek pannai vāku un uz pavisam minimālas liesmas karsē omleti 5-6 minūtes.

7

Gatavo omleti uzslidina uz šķīvja, sagriež divās daļās un salik kopā ar maigo olbaltuma suflē uz iekšpusi.

Lai labi garšo!

Lūk, video, kur soli pa solim iespējams izsekot omletes tapšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!