Kaut gan mūsdienās franču suflē omlete ir iekļauta daudzu pasaules restorānu ēdienkartēs un cena par garšu baudījumu var sasniegt pat 30 eiro, tamēr patiesībā katrs 10-15 minūtēs itin vienkārši šādu omleti var pagatavot savā virtuvē, palutinot sevi ar karaliskām brokastīm franču kulinārijas labākajās tradīcijās.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
Dzeltenumiem pievieno šķipsnu sāls un ar dakšiņu viegli tos sakuļ.
CItā bļodā olu baltumiem pievieno šķipsnu sāls un ar mikseri sakuļ tos stingrās putās.
Pannu uzkarsē, ieziež ar sviestu. Lej pannā olu dzeltenumus un izlīdzina pa pannu (tiem pilnībā jāpārklāj pannas plakano virsmu).
Virs dzeltenumiem liek baltumus, vienmērīgi izlīdzina ar aukstā ūdenī samitrinātu karoti vai silikona lāpstiņu.
Uzliek pannai vāku un uz pavisam minimālas liesmas karsē omleti 5-6 minūtes.
Gatavo omleti uzslidina uz šķīvja, sagriež divās daļās un salik kopā ar maigo olbaltuma suflē uz iekšpusi.
Lai labi garšo!
Lūk, video, kur soli pa solim iespējams izsekot omletes tapšanai.