60Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
6 gab.sarkanie sīpoli200 gbekons100 gvalrieksti5 gsvaigs timiāns pēc garšassāls un svaigi malti melnie pipari60 mlextra virgin olīveļļa2 ĒKkausēts sviests
Pagatavošana
1
Krāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Katru sīpolu iegriež krusteniski, lai tas daļēji sadalītos daivās, tomēr neizjuktu pavisam. Liek sīpolus nelielā karstumizturīgā traukā.
2
Sakapā bekonu un valriekstus, timiānu saplucina. Visu sajauc vienā traukā, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Šo maisījumu pilda iepriekš sagatavotajos sīpolos.
3
Sviestu un eļļu sajauc un pārslaka pār sīpoliem.
4
Cepamtrauku pārklāj ar foliju un liek cepeškrāsnī cepties 15 minūtes.
5
Kad šis laiks pagājis, noņem foliju, palielina krāsns temperatūru līdz 200 grādiem un cep vēl 30 minūtes, līdz sīpoli un bekons kļūst kraukšķīgi.
6
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigu timiānu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit