Ziemassvētku kulinārijas akadēmija
Tik pazīstamo mazsālītās foreles garšu dzērveņu mērce paceļ jaunos augstumos. Recepti iesaka Ziemassvētku kulinārijas akadēmija, ko decembrī rīkoja "3 pavāru restorāns Tam labam būs augt" un "Boržomi".
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

apelsīna miziņa no 2 apelsīniem400 mlsvaigi spiesta apelsīnu sula10 gingvera sakne20 gpiparkūku garšviela1 rozmarīna zariņš4 ĒKcukurs40 mlSpicy rums1 kgdzērvenes300 gmazsālīta forele

Pagatavošana

1

Noņem apelsīna mizu. Sakapā ingvera sakni un liek katlā kopā ar apelsīnu mizu. Pārlej apelsīna sulu, pieliek rozmarīna zariņus un piparkūku garšvielas.

2

Visu vāra līdz brīdim, kad paliek puse. Pievieno cukuru un dzērvenes.

3

Izmaisa un turpina vārīt uz nelielas uguns aptuveni 15 min līdz sāk burbuļot.

4

Savāra līdz biezākai konsistencei, pievieno rumu, kārtīgi izmaisa un liek atdzesēties.

5

Pasniedz kopā ar mazsālītu foreli, kā arī belugas lēcām, vārītiem kartupeļiem vai humusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!