"Izmēģinot dažādas piparkūku kombinācijas, nonācu pie šīs lieliskās receptes, kuru var gatavot arī ar rudzu miltiem. Šo piparkūku īpašā garša un kraukšķīgums slēpjas cukurā. Pats cukurs jau pirms pārstrādes ir ķepīgs un tas šo elementu iedod arī šīm gardajām piparkūkām," stāsta "Rimi" gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis.
720Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

130 gsviests150 gtumšais muskovado cukurs2 ĒKpiparkūku garšviela280 gspeltas kviešu milti1 TKdzeramā soda1 ola

Pagatavošana

1

Katlā sildi sviestu ar cukura sīrupu un muskovado cukuru.

2

Kad cukurs izkusis, pievieno aptuveni 150 g miltu. Mīklu noplaucē.

3

Ļauj mīklai padzist, līdz to var noturēt rokās. Tad mīklai pievieno vienu olu, iemaisi izsijātus atlikušos miltus un sodu.

4

Mīklu ietin cepamajā papīrā vai pārtikas plēvē un atstāj ledusskapī uz nakti vai ilgāk.

5

Piparkūkas cep 200 grādos 8 - 12 minūtes. Laiks atkarīgs no piparkūku lieluma un biezuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!