Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

"Jau sen gribēju atrast ideālo mīklu, no kuras gatavot tartes un mīklas groziņus. Pēc daudziem eksperimentiem šī ir mana pirmā mīkla, no kuras izdevās lieliska, veselīga pamatne kūkai," recepti iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Sastāvdaļas paredzētas 20 cm diametra veidnei.

14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

PAMATNEI:100 gvājpiena biezpiens100 grīsu milti25 gkokosriekstu eļļa1 olas dzeltenums2 ĒKūdens PILDĪJUMAM:150 gvājpiena biezpiens2 olas+olas baltums75 gvājpiena kefīrs30 gkukurūzas ciete pēc garšassēvija vai cits saldinātājs1 ābols pēc garšasvaniļa

Pagatavošana

1

Sajauc visas pamatnes sastāvdaļas un saveļ mīklas bumbu, kuru ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm.

2

Pildījumam sablendē biezpienu ar divām olām, kefīru, cieti, saldinātāju un vaniļu.

3

Olas baltumu saputo stingrās putās un iemaisa biezpiena masā.

4

Sakarsē krāsni līdz 170 grādiem.

5

Mīklu izņem no ledusskapja un liek formā, veidojot maliņas.

Foto: "Edunsporto" publicitātes foto
6

Formā lej biezpiena masu. Pāri kārto ābolus(tos var salikt arī pamatnē un mīklu pārliet pāri).

Foto: "Edunsporto" publicitātes foto
7

Liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 40 minūtes.

Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

Ēdiena uzturvērtība (100 g)

Olbaltumvielas – 10,9 g
Oglhidrāti – 20,4 g
Tauki – 2,7 g
Kilokalorijas – 168

Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!