"Šo recepti man pastāstīja vecāki - šāds ēdiens esot bijis populārs viņu bērnībā. Teikšu, kā ir, interesanti. Tāds "kinder surprise" – patīkams pārsteigums par iekšā esošo pildījumu. Man patika!" cūkgaļas "ezīšu" recepti iesaka kulinārija bloga "Pipars.lv" autors, trīspadsmitgadnieks Rojs Puķe.

6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

600 gcūkgaļas maltā gaļa4 kausētā siera plāksnītes2 ola2 ķiploka daiviņas280 gmaize, piemēram, formas maize pēc garšassāls un malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Gaļu ieliek bļodā. Pievieno sāli, piparu, iesit vienu olu un ķiplokus iespiež un kārtīgi apmaisa. Sadala četrās vienādās daļās un saplacina.

2

Sieru sarullē un uzliek pa virsu gaļai, satin atpakaļ, veidojoto garenas kotletes, tā, lai nebūtu caurumu un siers būtu ieslēpts gaļas viducī.

3

Maizi (vislabāk izmantot nedaudz apkaltušus, ne pirmā svaiguma riecienus) sagriež šķēlēs, tad kubiņos.

4

Uzmanīgi apviļā gaļas kotletes sakultā olā, tad maizē. Apcep no abām pusēm uz pannas zeltainas un tad liek līdz 190 grādiem sakarsētā krāsnī uz aptuveni 20 minūtēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!