Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

"Vistas filejas terīne ar dārzeņiem ir interesants un veselīgs variants desas aizvietošanai. Ļoti diētiski un garšīgi," veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece piedāvā vistas filejas un dārzeņu terīnes recepti ar jau aprēķinātu uzturvērtību.

8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

660 gvistas fileja400 gsaldēti dārzeņi (zirnīši un burkāni)0.65 lūdens30 gželatīns dilles vai citi zaļumi pēc garšassāls un malti melnie pipari sinepes adžika

Pagatavošana

1

Vistas fileju iemarinē iepriekšējā vakarā, ieberzējot ar sinepēm, adžiku un sāli.

2

Nākamajā dienā gaļu sagriež smalkākos gabalos un sautē 30-40 minūtes, pārlejot ar ūdeni. Atdzesē.

3

Gaļu liek virtuves kombainā ar pusi buljona un sablendē viendabīgā masā. Masai pa porcijām pievieno atlikušo buljonu, blendē un skatās, lai masa nebūtu pārāk sausa, bet arī ne pārāk šķidra.

4

Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina.

5

Zaļos zirnīšus ar burkāniem katliņā vai pannā zem vāka 5-7 minūtes sautē, nolej lieko ūdeni.

6

Vistas filejas masu liek bļodā, pievieno smalki sagrieztas dilles, iemaisa dārzeņus, karsta ūdens peldē izšķīdinātu želatīnu, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli, garšvielas. Masai pirms sarecēšanas jābūt pikantākai pēc garšas, lai pēc tam tā nešķistu pārāk maiga.

7

Visu sajauc. Veidni, kurā liks masu, izklāj ar pārtikas plēvi un lej masu veidnē. Liek ledusskapī sastingt uz nakti.

8

Griež šķēlēs un pasniedz!

Ēdiena uzturvērtība (100 g)

Olbaltumvielas – 11,5 g
Oglhidrāti – 1,7 g
Tauki – 1,2 g
Kilokalorijas – 62

Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!