Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sieru un šķiņķi sagriež šķēlēs. Protams, kartupeļu kūka garšos izcili, ja pildījumam izmantosi receptē norādītos produktus – kūpinātu mocarellu (piemēram, "Smiltenes piena" ražoto var nopirkt teju jebkurā lielveikalā) un vītinātu šķiņķi, bet vari tos aizstāt arī ar kādu citu labi kūstošu sieru un šķiņķi.
Kartupeļus nomizo, liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra, līdz tie ir mīksti. Nokāš, samīca ar stampiņu, nedaudz atdzesē. Pievieno pārējās drumstalu sastāvdaļas, samīca mīklu un ar pirkstiem sadrupina neregulāras formas drumstalās.
Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem. Veidni (vislabāk izmantot kūku veidni ar noņemamu malu) izklāj ar cepamo papīru, apakšā liek pusi drumstalu un, viegli piespiežotar karotes gludo virsmu, izlīdzina, lai ar tām ir noklāta visa pamatne.
Tad liek kārtu siera, kārtu šķiņķa, atkal kārtu siera un atkal šķiņķi, līdz satāvdaļas izbeigušās.
Visu pārber ar atlikušājām drumstalām, nolīdzina, viegli piespiežot ar karotes gludo virsmu. Pārber ar rīvētu cieto sieru, liek krāsnī cepties aptuveni 40-45 minūtes.
Izņem no krāsns, nedaudz atdzesē, noņem veidnes malu, kūku griež šķēlēs un pasniedz.
Lai labi garšo!