Foto: Privātais arhīvs

"Ideāls gavēņa laika ēdiens, kad dvēsele kliedz pēc kotletēm. Sanāk neiedomājami garšīgi," tā "Tasty" lasītājs Ervīns recepšu konkursam, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai, piesaka savu prosas plācenīšu recepti.

120Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

750 mlbuljons300 gprosa100 gpilngraudu milti1 sīpols pēc garšasķiploki100 grīvēti kāposti5 TKrīvēts siers2 olas1 TKpaprikas pulveris1 TKgaršvielas kotletēm1 saujakapāti pētersīļi šķipsnamajorāns

Pagatavošana

1

Prosas graudus noskalo karstā ūdenī, ieber verdošā buljonā un sutina 20 minūtes uz mazas uguns.

2

Pēc tam iemaisa miltus, atdzesē.

3

Kad masa atdzisusi, iemaisa pārējās sastāvdaļas.

4

Veido plācenīšus, apviļā rīvmaizē un cep eļļā uz pannas

Tu taču piekritīsi, ka panna ir viens no spēcīgākajiem "ieročiem" virtuves piederumu "arsenālā". Karbonādes, sacepumi, kotletes, pīrādziņi, mērces, sautējumi un pankūkas – tā vien šķiet, ka, liekot lietā izdomu, pannā var pagatavot teju visu!

Padalies ar saviem knifiņiem, kā tu liec lietā šo daudzveidīgo virtuves piederumu: līdz 1. martam pagatavo pannā savu mīļāko ēdienu – ceptu vai sautētu, grauzdētu vai šmorētu, pieraksti recepti, nofotografē gala rezultātu un atsūti mums. Ļoti iespējams, tieši tev uzspīdēs veiksme!

Vairāk par konkursu lasi te!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!