"Tasty" lasītājs Jānis Kursītis recepšu konkursam, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai, piesaka turku zirņu kotlešu jeb falafeļu recepti.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Zirņus sablendē vai saspaida ar dakšiņu.
Pievieno sīki sakapātu sīpolu, caur spiedi izspiestus ķiplokus un pārējās sastāvdaļas. Visu samaisa, bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī uz stundu.
Veido kotletītes un apcep pannā sakarsētā eļļā zeltainas no abām pusēm.
Falafeles labi garšos gan siltas, gan jau atdzisušas.
Tu taču piekritīsi, ka panna ir viens no spēcīgākajiem "ieročiem" virtuves piederumu "arsenālā". Karbonādes, sacepumi, kotletes, pīrādziņi, mērces, sautējumi un pankūkas – tā vien šķiet, ka, liekot lietā izdomu, pannā var pagatavot teju visu!
Padalies ar saviem knifiņiem, kā tu liec lietā šo daudzveidīgo virtuves piederumu: līdz 1. martam pagatavo pannā savu mīļāko ēdienu – ceptu vai sautētu, grauzdētu vai šmorētu, pieraksti recepti, nofotografē gala rezultātu un atsūti mums. Ļoti iespējams, tieši tev uzspīdēs veiksme!