Foto: Vida Press
Lielisks veids, kā izmantot saldētavas krājumos noglabāto kārtaino mīklu. Kaut reizi izmēģinot pagatavot siera standziņas mājās, vairs necelsies roka šo sāļo našķi pirkt veikalā, jo mājās, protams, viss izdodas garšīgāk.

Produktu daudzums paredzēts 30 siera standziņām.

45Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

800 gsaldēta kārtainā mīkla250 mlČedaras siers, sarīvēts125 mlcietais siers, sarīvēts rozmarīns, timiāns, salvija vai citi garšaugi pēc izvēles

Pagatavošana

1

Saldēto mīklu atlaidina. Vienu mīklas plāksni (400 g) liek uz cepamā papīra un izrullē. Pārkaisa ar abiem sieriem un kapātiem garšaugiem. Pārklāj visu ar otru izrullēto mīklas plāksni. Viegli saspiež abas mīklas plāksnes kopā,

2

Izmantojot lineālu un asu nazi, sagriež mīklas taisnstūri aptuveni 1-1.5 cm platās strēmelēs. Katru otro sagriezto strēmeli pārceļ uz citas cepamā papīra loksnes, lai starp standziņām veidotos spraugas, jo cepoties mīkla piebriedīs.

3

Katru strēmeli pāris reizes savirpina ap savu asi, cenšoties mīklu nestaipīt.

4

Plāti ar cepšanai sagatavotajām standziņām liek ledussapī uz 20 minūtēm.

5

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

6

Cep krāsnī aptuveni 15 minūtes, līdz standziņas kļūst zeltainas.

7

Izņem cepumus no krāsns, atdzesē uz plāts un pasniedz.

*Lai iepriekšējā dienā ceptās siera standziņas atkal padarītu kraukšķīgas, tās 5 minūtes jāpakarsē iepriekš līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!