Foto: Publicitātes foto
Tradicionālās zviedru gaļas bumbiņas parasti pasniedz ar kartupeļu biezeni, brūkleņu ievārījumu, zaļajiem zirnīšiem un mērci, taču ir vēl neskaitāmi citi gaļas bumbiņu pasniegšanas veidi. Vienu no tiem piedāvā aktieris Intars Rešetins sadarbībā ar "Ikea" restorānu.
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gspageti30 "Ikea" gaļas bumbiņas cietais siers baziliks sāls un svaigi malti melnie pipari MĒRCEI:1 sīpols, liels1 burkāns4 ķiploka daiviņas850 gkonservēti tomāti1 ĒKtomātu pasta sāls un malti melnie pipari oregano (raudene) eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Katlā uzvāra ūdeni, pievieno sāli, ieliek spageti.

2

Kamēr tie vārās, gatavo mērci. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sasmalcinātus sīpolus, burkānus un ķiplokus.

3

Pievieno tomātu pastu, tomātus savā sulā un garšvielas. Mērci samaisa un sautē uz nelielas liesmas vismaz pusstundu.

4

Cepeškrāsnī vai citā pannā apcep gaļas bumbiņas, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.

5

Kad spageti gatavi, tos nokāš. Sajauc mērci ar gaļas bumbiņām.

6

Pasniedz, liekot šķīvī spageti un pa virsu kārto bumbiņas ar mērci. Ēdienu pārkaisa ar rīvētu cieto sieru un sakapātu baziliku.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!