Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto

Daudzu iecienītās siera kūkas liesāku un figūrai draudzīgāku recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne.

10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

75 gcepumi ("Digestive", "Selga" pilngraudu vai citi)30 gkausēts sviests230 gkrēmsiers ar samazinātu tauku saturu185 ggrieķu jogurts (0%)2 olu baltumi50 gpūdercukurs2 ĒKmilti1 ĒKcitronu sula2 TKvaniļas ekstrakts85 gtumšās šokolādes gabaliņi

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 175 grādiem. Sagatavo 20x20 cm cepamo veidni, ieklājot tajā folliju vai cepamo papīru.

2

Veido cepumu masu, cepumus sajauc ar kausēto sviestu, liek veidnē un, izmantojot karoti, sapresē.

3

Cep 8 minūtes,tad izņem veidni no krāsns un noliek malā atdzesēt.

4

Lielā bļodā ar mikseri kuļ krēmsieru aptuveni minūti.

5

Pievieno jogurtu, olas, cukuru un miltus, kuļ vēl 3 minūtes.

6

Pievieno vaniļas ekstraktu, citrona sulu, kuļ vēl minūti.

7

Iemaisa šokolādes gabaliņus. Iegūto masu lej veidnē pāri cepumu kārtai, izlīdzina un liek cepties 5 minūtes.

8

Tad izņem ārā un kūku pārklāj ar folliju un turpina cept 20 minūtes.

9

Kūku atdzesē istabas temperatūrā, neizņemot to no veidnes.

10

Atdzisušo kūku liek leduskapī uz 3-4 stundām.

11

Pirms servēšanas izņem no veidnes un sagriež gabaliņos.

12

Var uzglabāt noslēgtā traukā, leduskapī līdz 7 dienām vai 2-3 mēnešus saldētavā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!