Foto: Privātais arhīvs

"Šis ābolu pīrāgs ir pārbaudīta vērtība, jo to es cepu jau gadiem. Pīrāga pildījums ir tik krēmīgs, tik sulīgs un māja tik garšīgi smaržo!" tā savu iecienīto recepti piesaka Vineta Vīksna.

13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:160 gkviešu milti70 gsviests70 gskābs krējums30 gcukurs1 TKcepamais pulveris PILDĪJUMAM:500 gāboli200 gskābs krējums120 gcukurs50 gmilti1 ola pēc garšasvaniļas ekstrakts, cukurs vai esence

Pagatavošana

1

Gatavo mīklu. Miltus, cukuru, cepampulveri un sviestu saberž smalkās drupačās. Pieliek krējumu, visu veikli samaisa, lai izveidojas viendabīga mīkla (ilgi nemīca) un liek uz stundu ledusskapī.

2

Gatavo pildījumu. Ābolus nomizo, sagriež gabaliņos. Var pārkaisīt ar kanēli vai nedaudz brūnā cukura. Krējumu, olu, cukuru, miltus sajauc.

3

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Sagatavo cepamo veidni (līdz 23 cm diametrā).

4

Kad mīkla izņemta no ledusskapja, to izrullē. Ja mīklu grūti izrullēt, to var izdarīt, liekot mīklas piku starp divām cepampapīra kārtām.

5

Mīklu ieklāj formā ar maliņām uz augšu, ber virsū ābolus, pārlej ar krējuma maisījumu un cep aptuveni 50 minūtes.

6

Pēdējās 15 minūtes pārklāj pīrāgu ar foliju, lai vidus un āboli labāk izcepas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!