Foto: Privātais arhīvs
"Siers ar papriku ir pagaidām labākā mājās sieta siera recepte, ko esmu atklājusi. Garšo lieliski!" tā pārbaudītu recepti piesaka mūsu lasītāja Agnese Berezovska.
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 lpiens (vismaz 2.5% tauku)1 lkefīrs (vismaz 2.5% tauku)4 lielas olas4 TKsāls1 paprika pēc garšaszaļumi

Pagatavošana

1

Papriku sablendē līdz putrveida konsistencei.

2

Katliņā ielej pienu un kefīru (Agnese izmanto tuvējā veikalā nopirktos "Limbažu piena" produktus), pievieno sakultas olas ar sāli. Liek karsēties, visu laiku maisot, kamēr sāk atdalīties sūkalas (skat.foto).

3

Ņem katlu nost no uguns, pievieno papriku, apmaisa un pagaida 10 minūtes, lai garša ievelkas, gaidīšanas laikā masu ik pa laikam apmaisot.

4

Lej masu marlē, nosien un uz pāris stundām uzliek virsū kādu slogu, lai notecinātu lieko šķidrumu. Jāņem vērā, ka, notecinot pārāk daudz šķidruma, siers būs sauss. Pēc pāris stundām slogu noņem sieru ar visu marli liek ledusskapī uz nakti.

5

Nākamajā rītā griež šķēlēs un bauda.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!