6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 lpiens (vismaz 2.5% tauku)1 lkefīrs (vismaz 2.5% tauku)4 lielas olas4 TKsāls1 paprika pēc garšaszaļumi
Pagatavošana
1
Papriku sablendē līdz putrveida konsistencei.
2
Katliņā ielej pienu un kefīru (Agnese izmanto tuvējā veikalā nopirktos "Limbažu piena" produktus), pievieno sakultas olas ar sāli. Liek karsēties, visu laiku maisot, kamēr sāk atdalīties sūkalas (skat.foto).
3
Ņem katlu nost no uguns, pievieno papriku, apmaisa un pagaida 10 minūtes, lai garša ievelkas, gaidīšanas laikā masu ik pa laikam apmaisot.
4
Lej masu marlē, nosien un uz pāris stundām uzliek virsū kādu slogu, lai notecinātu lieko šķidrumu. Jāņem vērā, ka, notecinot pārāk daudz šķidruma, siers būs sauss. Pēc pāris stundām slogu noņem sieru ar visu marli liek ledusskapī uz nakti.
5
Nākamajā rītā griež šķēlēs un bauda.
Lai labi garšo!
Līgo svētku un Jāņu receptesVārīšanaSiera un biezpiena uzkodasGaršvielas un garšaugiPaprikaPiensLatviešu nacionālā virtuve
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit