Foto: Privātais arhīvs
"Kad tētis savas mīļās meitenes lutina ar zemenēm un to ir tik daudz, ka vairs pat nejaudājam noēst, atcerējos bērnības garšu - zemeņu sambuku," vienkārši pagatavojama zemeņu deserta recepti iesaka mūsu lasītāja Dace Sproģe.
15Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gzemenes pēc garšascukurs3 olu baltumi piens pasniegšanai

Pagatavošana

1

Zemenes sagriež gabaliņos, ber bļodā, pievieno cukuru un saspaida, izmantojot kartupeļu stampu.

2

Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem. Baltumus pievieno samīcītajām zemenēm un ar mikseri puto, līdz masa sakulta stingrās, gaisīgās putās.

3

No olu dzltenumiem var pagatavot vaniļas mērci (recepti atradīsi te) sambuka pārliešanai, bet ātrajā variantā sambuku vienkārši liek bļodiņās vai deserta trauciņos un pārlej ar aukstu pienu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!