Foto: Privātais arhīvs

Ir klāt sezona, kad tirgū un veikalā nav iespējams paiet garām kārdinošajām zemeņogām. Kad sārtvaidzes pārnestas mājās, jāliek lietā izdoma, kā tās noēst visgardāk. Garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša iesaka vienkārša deserta recepti zemeņu sezonas izbaudīšanai.

20Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

150 gzemenes500 gbiezpiens50 gcukurs cepumi "Selga"4 ĒKiebiezinātais piens ar cukuru

Pagatavošana

1

Biezpienu iztrin caur sietu vai sablendē, lai tas būtu viendabīgs.

2

Zemenes noskalo, atdala kauslapas. Pusi no zemenēm sablenderē ar cukuru, pārējās sagriež daiviņās. Biezpienam liek klāt iebiezināto pienu un 1 ĒK cukura. Visu labi samaisa.

3

Cepumus sasmalcina drumstalās, liek traukā (var izmantot lielāku stikla trauku vai vairākus mazus deserta trauciņus, glāzes vai burciņas), tad liek biezpiena krēmu, zemeņu daiviņas, zemeņu mērci, tad atkal cepumus. Tā turpina visu likt kārtām, līdz izmantotas visas sastāvdaļas.

4

Liek uz kādu brīdi (pietiks jau ar 15 minūtēm) ledusskapī atvēsināt.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!