Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls
Uzskata, ka Lietuvā auksto biešu zupu vēsturiski sāka gatavot karstajā vasaras darbu sezonā, kad ēdiena gatavošanai nebija vaļas. Veldzējoši aukstā zupa bija ideāls paēdiens siena laikā: dārzeņus pievienoja vitamīnu dēļ, rūgušpiens – lai atvēsinātu, bet ūdeni – lai remdētu slāpes. Šo iemeslu dēļ aukstā biešu zupa Lietuvā joprojām ir īpaši iecienīts ēdiens pavasara un vasaras sezonā. Tradicionāli to pasniedz ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem.

Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar lietuviešu kulināro mantojumu, recepti piedāvā Lietuvas lauku tūrisma asociācija un projekts "Skonių kelias". Ēdiens gatavots saskaņā ar Lietuvas sertificēta Nacionālā mantojuma produkta recepti, parādot tā gatavošanas procesu.

30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 vārītas bietes2 gurķi2 cieti novārītas olas0.5 glāzeskābs krējums1 lrūgušpiens vai kefīrs buntīte diļļu buntīte sīpolloku sāls pēc garšas vārīti kartupeļi pasniegšanai

Pagatavošana

1

Gurķus, sīpollokus un dilles sagriež un liek katlā. Pievieno šķipsnu sāls un visu sastampā ar piestiņu.

2

Tad rupji sarīvē vārītas bietes, ber katlā un visu samaisa.

3

Pievieno krējumu un vēlreiz visu kārtīgi samaisa.

4

Lej klāt rūgušpienu.

5

Nobeigumā pievieno sasmalcinātas vārītās olas.

6

Pasniedz ar karstiem vārītiem kartupeļiem.

Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!