Foto: Privātais arhīvs

"Rabarberu laikā viss kā pienākās - atzīstu, es mīlu rabarberus, gan ķīselī, gan uzpūtenī, gan, protams, plātsmaizē," tā supersulīgās rabarberu plātsmaizes recepti piesaka garšīgās "Facebook" lapas "Zanes receptes" saimniece Zane Zepa.

17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 olas2 glāzesmilti1 glāzekefīrs1 glāzecukurs1 TKcepamais pulveris PILDĪJUMAM:600 grabarberi4 ĒKskābais krējums1 ola1 ĒKcukurs KANĒĻA CUKURAM:1 TKkanēlis3 ĒKcukurs DRUPAČĀM:100 gsviests5 ĒKmilti3 ĒKcukurs

Pagatavošana

1

Gatavo mīklu. Olas sakuļ ar cukuru. Tad pievieno kefīru, miltus un cepamo pulveri. Visu samaisa un liek ledusskapī.

2

Tikmēr samizo un sagriež rabarberus. Galvenais, lai to nav par maz.

3

Gatavo pildījumu. Bļodiņā iejauc skābo krējumu, olu un cukuru.

4

Sagatavo kanēļa cukuru. Krūzītē vai blodiņā sajauc cukuru ar kanēli.

5

Taisa drupačas. Aukstam, gabaliņos sagrieztam sviestam pievieno miltus un cukuru. Visu berž kopā ar pirkstiem, līdz tas sajaucas kopā un veidojas drupačas. Ja drupačas ir lielos kunkučos un ķepīgas, tad jāliek vēl miltus un cukuru, kamēr viss sadrups. Droši! Tur nevar nošaut greizi.

6

Plāti ieziež ar sviestu, krāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

7

Mīklu izņem no ledusskapja un iemaisa tajā vienu sauju sagriezto rabarberu. Mīklu izlej pannā, pa virsu kārto rabarberus, tad uzlej krējuma un olas masu un uzber kanēli ar cukuru.

Foto: Privātais arhīvs
8

Liek cepties 20 minūtes, tad izņem un uzber drupačas un cep talāk 10-20 minūtes.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!