"Kikas virtuve" publicitātes foto

Sulīgie rabarberu mafini ar kanēļa cukura drumstalām – vienkārši pagatavojams rabarberu sezonas kārums. Recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne.

No receptē minētā produktu daudzuma sanāks 12 mafini.

15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

310 gmilti0.5 TKkanēlis1 TKcepamais pulveris1 TKsoda0.5 TKsāls175 gbrūnais cukurs125 mlaugu eļļa ar neitrālu garšu1 ola1 TKvaniļas ekstrakts225 mlpaniņas200 grabarberi KANĒĻA DRUMSTALĀM:1 ĒKsviests5 ĒKcukurs1 TKkanēlis

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

2

Rabarberus nomizo, sagriež kubiņos,

3

Gatavo mīklu. Lielā bļodā sajauc miltus, sodu, cepamo pulveri, sāli un kanēli.

4

Citā bļodā liek cukuru, olu, eļļu, paniņas un vaniļas ekstraktu un sakuļ ar mikseri. Pievieno sauso miltu maisījumu un kārtīgi samaisa. Iemaisa rabarberus, kādu saujiņu atstājot dekoram.

5

Liek mīklu mafinu veidnē, kurā iepriekš saliktas papīra formiņas. Piepilda katru formiņu ar mīklu aptuveni par 3/4 (aptuveni divas ĒK katrā formiņā).

6

Gatavo kanēļa drumstalas. Nelielā traukā izkausē sviestu, pievieno cukuru un kanēli. Kārtīgi samaisa, līdz izveidojās drumstalas.

7

Dekorē mafinus ar rabarberu gabaliņiem un drumstalām un cep 25 minūtes.

8

Izņem mafinus no krāsns, atdzesē veidnē 10 minūtes. Tad izņem no formas un atdzesē pilnībā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!