Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
Gatavo mīklu. Sviestu liek bļodā, tam pievieno krējumu, cepamo pulveri un ar karoti visu sajauc viendabīgā masā.
Masai pievieno miltus un ar rokām samīca mīklu. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus, līdz iegūta stingra mīkla, ko var savelt bumbā.
Mīklu liek uz cepamā papīra loksnes un izrullē, lai tā būtu plāts lielumā, ierēķinot arī uz augšu uzlokāmo maliņu tiesu.
Izrullēto mīklas plāksni ar cepampapīru liek uz plāts, ar pirkstiem saformē uz augšu maliņas.
Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, vienmērīgā kārtā ber uz mīklas pamatnes.
Gatavo krēmu, samaisot visas sastāvdaļas. Pārlej krēmu rabarberiem.
Cep plātsmaizi 50 minūtes, tad izņem no cepeškrāsns un atdzesē.
Atdzisušu sagriež gabaliņos un bauda.
Lai labi garšo!