Foto: Privātais arhīvs
Pārbaudītu un par labu esam atzītu recepti iesaka mūsu lasītāja Skaidrīte, atklājot, ka ideju noskatījusi no bloga "Kikas virtuve" publicētās ābolu plātsmaizes, piekoriģējot sastāvdaļas un produktu daudzumus pēc savas gaumes.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

600 grabarberi pēc garšaskanēlis MĪKLAI:180 gmīksts sviests0.5 glāzeskābs krējums1 TKcepamais pulveris3 glāzesmilti KRĒMAM:1.5 glāzeskābs krējums2 olas3 ĒKmilti1 glāzecukurs

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.

2

Gatavo mīklu. Sviestu liek bļodā, tam pievieno krējumu, cepamo pulveri un ar karoti visu sajauc viendabīgā masā.

3

Masai pievieno miltus un ar rokām samīca mīklu. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus, līdz iegūta stingra mīkla, ko var savelt bumbā.

4

Mīklu liek uz cepamā papīra loksnes un izrullē, lai tā būtu plāts lielumā, ierēķinot arī uz augšu uzlokāmo maliņu tiesu.

5

Izrullēto mīklas plāksni ar cepampapīru liek uz plāts, ar pirkstiem saformē uz augšu maliņas.

Foto: Privātais arhīvs
6

Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, vienmērīgā kārtā ber uz mīklas pamatnes.

Foto: Privātais arhīvs
7

Gatavo krēmu, samaisot visas sastāvdaļas. Pārlej krēmu rabarberiem.

Foto: Privātais arhīvs
8

Cep plātsmaizi 50 minūtes, tad izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

Foto: Privātais ahīvs
9

Atdzisušu sagriež gabaliņos un bauda.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!