Foto: Latvian Eats publicitātes foto

"Ledus tējas pagatavošanai izmantojamos ceriņziedus ieteicams ievākt ārpus apdzīvotām vietām un ceļmalām ar intensīvu satiksmi," skaidro receptes autore, kulinārijas bloga "Latvian Eats" saimniece Līva Ulmane.

4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 tasesceriņu ziedi, atdalīti no kātiņiem4 tasesverdošs, vārīts ūdens citrons pēc garšascukurs, medus vai kļavu sīrups

Pagatavošana

1

Ceriņu ziedus noskalo, liek karstumizturīgā stikla krūzē vai citā piemērotā traukā.

2

Uzvāra ūdeni, pārlej ziediņus un nostādina uz nakti.

3

Nokāš ziedus, šķidrumu lej atpakaļ traukā, pievieno izvēlēto saldinātāju un vēl aukstu ūdeni pēc garšas, līdz tējai vairs nav izteikti rūgtena garša.

4

Pasniedz ar ledu un citrona šķēlēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!