"Ledus tējas pagatavošanai izmantojamos ceriņziedus ieteicams ievākt ārpus apdzīvotām vietām un ceļmalām ar intensīvu satiksmi," skaidro receptes autore, kulinārijas bloga "Latvian Eats" saimniece Līva Ulmane.
4Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
3 tasesceriņu ziedi, atdalīti no kātiņiem4 tasesverdošs, vārīts ūdens citrons pēc garšascukurs, medus vai kļavu sīrups
Pagatavošana
1
Ceriņu ziedus noskalo, liek karstumizturīgā stikla krūzē vai citā piemērotā traukā.
2
Uzvāra ūdeni, pārlej ziediņus un nostādina uz nakti.
3
Nokāš ziedus, šķidrumu lej atpakaļ traukā, pievieno izvēlēto saldinātāju un vēl aukstu ūdeni pēc garšas, līdz tējai vairs nav izteikti rūgtena garša.
4
Pasniedz ar ledu un citrona šķēlēm.
Lai labi garšo!
Piknika ēdienu receptesĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni veģetāriešiemĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiRomantiskas vakariņasBērnu ballītes ēdieniVārīšanaPasniegt atdzesētuCitroniCukursŪdensTējaviegliIkdienas maltīteiViegla vasaras maltīte
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit