Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Lielā bļodā sajauc visas auzu pārslu našķim paredzētās sastāvdaļas, kārtīgi samaisa un plānā kārtā izlīdzina uz cepamās paplātes, kas iepriekš izklāta ar cepampapīru.
Cep 12-15 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz pārslas ir zeltaini brūnas un māja piepildījusies ar pasakainu smaržu! Noslēgtā traukā šādu auzu pārslu našķi var uzglabāt pat mēnesi.
Gatavo krēmu. Ar mikseri saputojiet visas sastāvdaļas. Ja gribi, lai biezpiens būtu krēmīgs, pirms putošanas to var vēl atsevišķi sablendēt vai iztrīt caur sietu.
Zemenes sagriež daiviņās.
Kārto desertu traukos – trauka apakšā liek 1–2 ĒK garuzdēto auzu pārslu, tad zemenes un tām virsū 2-3 ĒK biezpiena krēma. Atkārto šādu secību, līdz trauciņš pilns.
Rotā desertu ar zemenēm, piparmētru lapām vai citiem iecienītākajiem dekoriem un bauda!
Lai labi garšo!