""Pavlovu" uzcept varēs arī tās saimnieces, kurām "abas rokas kreisās," smej garšīgās "Facebook" lapas "Zanes receptes" saimniece, receptes autore Zane Zepa.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Krāsni sakarsē līdz 120 grādiem (režīms: augšējā/apakšējā karsēšana ar ventilatoru).
Gatavo pamatni. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, liek bļodā un sāk kult, ar karoti liekot pa drusciņai klāt pūdercukuru. Tad pievieno cieti un ilgi kuļ, kamēr putas ir tik stingras, ka, izceļot mikseri, tam galiņā paliek tādas kā lāstekas. Tad ir laiks pievienot etiķi un atkal cītīgi to iekult masā.
Uz plāts izklāj cepampapīru, apkaisa ar cieti, ja grib precīzu kontūru, var uz cepampapīra uzvilkt apli vai kvadrātu - pēc vēlēšanās. Var "uz aci" ar karoti likt masu uz cepampapīra, veidojot no putām pabiezu pamatni, tad ar konditorejas šprici un robainu, lielu uzgali izspiest uz augšu cakainas maliņas, bet arī to var nedarīt - tas tikai smukumam. Galvenais, kas jāņem vērā, veidojot tortes formu - vidū jāveido padziļinājums, kur vēlāk sapildīt ogas un krēmu.
Kad pamatne sagatavota, to liek krāsnī uz stundu. Pēc stundas izslēdz krāsni, paver krāsns durvis un patur pamatni krāsnī vēl kādu laiku, tad izņem ārā un atdzesē pavisam.
Kamēr pamatne dziest, gatavo krēmu. Sakuļ saldo krējumu ar maskarponi viendabīgā, gludā, gaisīgā krēma masā. Cukura pievienošana ir gaumes jautājums, jo jāņem vērā, ka "Pavlovas" pamatne ir ļoti salda.
Krēmu liek izceptās pamatnes vidiņā un pa virsu kārto ogas un auglīšus.
Lai labi garšo!