Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo mīklu. Bļodā iesijā miltus, samaisa ar cepamo pulveri un sāli. Siltā pienā (tas nedrīkst būt karsts!) iemaisa cukuru un raugu (ja izmanto presēto raugu, tad nepieciešams pievienot 21 gramu).
Pēc 5 minūtēm, kad raugs aktivizējies, pienam pievieno kausēto sviestu un iemaisa. Lej piena un sviesta maisījumu bļodā pie miltiem, Pievieno arī olu, kas sakulta ar vaniļas cukuru un iejauc mīklu.
Pārklāj bļodu ar dvielīti un liek siltumā uzrūgt aptuveni stundu.
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Cepampannā (26x36 cm) ieklāj cepampapīru un uzrūgušo mīklu izveļ uz papīra, vienmērīgi izlīdzina. Ar pirkstu iespiež mīklā dobītes ik pa 3 centimetriem .
Aukstu sviestu sagriež mazos gabaliņos, ko ieliek katrā iedobītē un pa virsu pīrāgam uzber cukuru. Ļauj mīklai uzbriest 15 minūtes.
Liek cepties krāsnī 25 minūtes, tad pīrāgu izņem no cepeškrāsns, pārlej ar saldo krējumu un atkal ieliek cepeškrāsnī uz 3 minūtēm.
Atdzesē, griež gabalos un pasniedz.
Lai labi garšo!