Foto: Mr. Magpie publicitātes foto

Saldos kartupeļus var izmantot ne vien pamatēdienos, bet arī desertos. Ar krēmīgo brūnīti varēs mieloties arī tie, kuriem jāievēro bezglutēna diēta. Recepti iesaka vegānisko recepšu bloga "Mr. Magpie" autore Ieva.

8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

400 gsaldie kartupeļi2 ĒKagaves sīrups2 ĒKdateļu sīrups50 gkakao pulveris180 griekstu sviests GLAZŪRAI:120 gkokosriekstu piens120 gtumšā šokolāde

Pagatavošana

1

Saldos kartupeļus nomizo, novāra un ar dakšu saspaida putras konsistencē.

2

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

3

Pievieno pārējās sastāvdaļas un samaisa viendabīgā masā. Nelielā veidnē liek cepamo papīru, ietauko to. Liek masu veidnē, izlīdzina un cep krāsnī 25 minūtes.

4

Kad brūnītis pilnībā atdzisis, izņem to no veidnes un glazē. Katliņā uzkarsē kokosriekstu pienu, iemaisa gabaliņos salauztu tumšo šokolādi un maisot izkausē.

5

Pārlej brūnīti ar glazūru. Atdzesē, griež gabaliņos un bauda.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!