Kā piedienas īstai lībiešu receptei, šeit nav norādīts precīzs izejvielu daudzums, jo tas atkarīgs no ēdāju skaita un viņu apetītes, kā arī saimnieces uzskatiem, vai zupai jābūt biezai vai šķidrai. Pēc Baibas Dambergas receptes gatavotu stragnamu Lībiešu mājas kafejnīcu dienu ietvaros 1. un 2. jūnijā varēs nobaudīt mājas kafejnīcā "Santa tubā" Kolkā.
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
rūgušpiens vai kefīrs vārītas olas dilles un sīpolloki skābēti vai marinēti gurķi ar mizu vārīti kartupeļi sālītas siļķes filejas
Pagatavošana
1
Rūgušpienā vai kefīrā saliek sakapātas vārītas olas, siļķes filejas gabaliņus (jāizvēlas sālīta siļķe, kas nav eļļas marinādē), sīki sagrieztus skābētos gurķus un zaļumus.
2
Samaisa un noliek vēsumā ievilkties. Pasniedz ar karstiem rūšrāceņiem jeb kartupeļiem.
Lai labi garšo!
LaunagsKartupeļiRūgušpiensSiļķeSkābēti gurķiAukstās zupasViegla vasaras maltīteBez termiskas apstrādes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit