Foto: Publicitātes foto

Kā piedienas īstai lībiešu receptei, šeit nav norādīts precīzs izejvielu daudzums, jo tas atkarīgs no ēdāju skaita un viņu apetītes, kā arī saimnieces uzskatiem, vai zupai jābūt biezai vai šķidrai. Pēc Baibas Dambergas receptes gatavotu stragnamu Lībiešu mājas kafejnīcu dienu ietvaros 1. un 2. jūnijā varēs nobaudīt mājas kafejnīcā "Santa tubā" Kolkā.

6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

rūgušpiens vai kefīrs vārītas olas dilles un sīpolloki skābēti vai marinēti gurķi ar mizu vārīti kartupeļi sālītas siļķes filejas

Pagatavošana

1

Rūgušpienā vai kefīrā saliek sakapātas vārītas olas, siļķes filejas gabaliņus (jāizvēlas sālīta siļķe, kas nav eļļas marinādē), sīki sagrieztus skābētos gurķus un zaļumus.

2

Samaisa un noliek vēsumā ievilkties. Pasniedz ar karstiem rūšrāceņiem jeb kartupeļiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!