"Ķiploku grauzdiņiem jābūt kraukšķīgiem un riktīgi ķiplokainiem, tad, manuprāt, ir trāpīts desmitniekā! Lūk, mūsmājās iecienītākā ķipoloku grauzdiņu pagatavošanas metode, bet brīdinu, ka šie var izraisīt vēlmi gatavošanu atkārtot un atkārtot," atklāj garšīgā recepšu bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 210 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.
Maizi sagriež apmēram 1.5 cm platos gabaliņos, tos izber uz plāts un cep 15 minūtes.
Gabaliņus apmaisa un turpina gatavot vēl 10 minūtes.
Kamēr maize grauzdējas, lielā bļodā samaisa majonēzi ar sāli un nomizotām, uz smalkās rīves sarīvētām ķiploka daiviņām.
Pavisam karstus, tikko no krāsns izņemtus maizes grauzdiņus ber majonēzes bļodā un apmaisa, līdz tie viscaur pārklājušies ar ķiplokotu majonēzes "mētelīti".
Tad bļodu pārklāj ar lielu šķīvi vai alumīnija foliju un grauzdiņus atstāj ievilkties kādas 15 - 20 minūtes.
Laiks ķiplokoties!
Lai labi garšo!