Foto: "Našķoties" publicitātes foto

"Ķiploku grauzdiņiem jābūt kraukšķīgiem un riktīgi ķiplokainiem, tad, manuprāt, ir trāpīts desmitniekā! Lūk, mūsmājās iecienītākā ķipoloku grauzdiņu pagatavošanas metode, bet brīdinu, ka šie var izraisīt vēlmi gatavošanu atkārtot un atkārtot," atklāj garšīgā recepšu bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa.

4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 rupjmaizes "ķieģelītis"140 gmajonēze ķiploka daiviņas šķipsnasāls

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 210 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

2

Maizi sagriež apmēram 1.5 cm platos gabaliņos, tos izber uz plāts un cep 15 minūtes.

Foto: "Našķoties" publicitātes foto
3

Gabaliņus apmaisa un turpina gatavot vēl 10 minūtes.

Foto: "Našķoties" publicitātes foto
4

Kamēr maize grauzdējas, lielā bļodā samaisa majonēzi ar sāli un nomizotām, uz smalkās rīves sarīvētām ķiploka daiviņām.

Foto: "Našķoties" publicitātes foto
5

Pavisam karstus, tikko no krāsns izņemtus maizes grauzdiņus ber majonēzes bļodā un apmaisa, līdz tie viscaur pārklājušies ar ķiplokotu majonēzes "mētelīti".

6

Tad bļodu pārklāj ar lielu šķīvi vai alumīnija foliju un grauzdiņus atstāj ievilkties kādas 15 - 20 minūtes.

Foto: "Našķoties" publicitātes foto
7

Laiks ķiplokoties!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!