Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.
Miltus, cukuru, olas, kefīru, cepamo pulveri un vaniļas cukuru samaisa viendabīgā mīklā un liek nedaudz nostāvēties.
Nomizo un sagriež šķēlītēs rabarberus.
Sagatavo krējuma mērci pārliešanai, bļodiņā samaisot krējumu ar olu un cukuru.
Citā bļodiņā sagatavo mīklas drupačas, ar pirkstiem saberžot visas sastāvdaļas.
Mīklas masu lej iepriekš ietaukotā formā un izlīdzina. Vienmērīgi pārkaisa ar rabarberiem, pārlej ar krējuma mērci un pārkaisa ar kanēli. Virsū izbirdina drupačas.
Liek cepties apmēram 30 minūtes, gatavību pārbaudot ar koka irbulīti.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru
*Es ieteiktu rabarberus vispirms nostādināt, lai tie atsulojas: apber tos ar pāris karotēm cukura un atstāj uz kādu laiciņu, kamēr izdalās laba daļa sulas, citādi plātsmaizes pamatne būs savilkusies ar sulu un neizdosies mīksta un pufīga. Nolieto rabarberu sulu var izmantot limonādes pagatavošanai.
Lai labi garšo!