Foto: Privātais arhīvs
Šai kārdinošajai un gardajai tortei ir tikai viens liels mīnuss – izteikta mazuma piegarša. Recepti iesaka mūsu lasītāja Kristīne Valtere.
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gzemenes zemenes un mellenes dekoram BISKVĪTAM:4 olas4 ĒKbrūnais cukurs4 ĒKmilti1 TKcepamais pulveris KRĒMAM:500 gmaskarpone1 bundža iebiezinātā piena ar cukuru1 citrons200 gsaldais krējums pēc garšaspūdercukurs pēc garšasvaniļas cukurs

Pagatavošana

1

Krāsni sakarsē līdz 180 grādiem, formu ietauko ar sviestu un pārber ar miltiem, lieko nokratot nost.

2

Gatavo biskvītu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu baltumus ar mikseri sakuļ stingrās putās.

3

Citā traukā dzeltenumus saputo ar cukuru gaišā, gaisīgā masā.

4

Miltus samaisa ar cepamo pulveri, pievieno dzeltenumiem un iemaisa. Iecilā masā saputotos olu baltumus.

5

Lej mīklu veidnē un cep aptuveni 25-30 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti – ja tas ir sauss, tad biskvīts ir gatavs. Pēc cepšanas izņem no formas un pilnībā atdzesē, tad gareniski sadala trīs ripās.

6

Gatavo krēmu. Norīvē citrona miziņu uz smalkās rīves, izspiež sulu. Maskarponi liek bļodā, pievieno citrona miziņas, sulu, iebiezināto pienu, vaniļas cukuru un pūdercukuru pēc garšas

7

Sakuļ putukrējumu gaisīgās putās, iemaisa maskarpones krēmā.

8

Lielāko daļu zemeņu sablendē viendabīgā masā, pārējās sasmalcina un iemaisa krēmā.

9

Kārto torti. Uz katras ripas ziež blendēto zemeņu masu, tad krēmu, liek nākamo biskvīta ripu, tā turpinot, līdz visas sastāvdaļaas izmantotas.

10

Pārziež ar atlikušo krēmu, dekorē ar ogām.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!