Inga Lunte
"Šī ir vienkārša un pārbaudīta recepte mūsu mājās iecienītai saldskābmaizei no "ķieģelīša". Maizīte smaržo un garšo gluži kā bērnībā!" teic receptes autore Laila Trektere.
1560Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 rudzu veidņu maize jeb "ķieģelītis"1250 mlkefīrs pēc garšasķimenes225 gcukurs1.5 kgkviešu milti1 paciņa svaigā rauga2 naža galscitronskābe

Pagatavošana

1

Sagriež "ķieģelīti" gabaliņos, liek bļodā.

2

Pievieno ķimenes, kefīru un atstāj uz 24 stundām izmirkt.

3

Tad samīca, pievieno raugu, cukuru un citronskābi. Pa daļām pievieno miltus, mīcot, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām, Ļauj mīklai uzrūgt vismaz stundu.

4

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

5

No mīklas veido trīs klaipiņus, liek tos uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, šauj krāsnī un cep 15 minūtes.

6

Samazina karstumu līdz 170-180 grādiem un turpina cept vēl 45 minūtes.

7

Izņem maizi no krāsns, klaipiņus ieziež ar sviestu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!