Vienkāršā bērnības saldskābmaize no 'ķieģelīša'
"Šī ir vienkārša un pārbaudīta recepte mūsu mājās iecienītai saldskābmaizei no "ķieģelīša". Maizīte smaržo un garšo gluži kā bērnībā!" teic receptes autore Laila Trektere.
1560Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 rudzu veidņu maize jeb "ķieģelītis"1250 mlkefīrs pēc garšasķimenes225 gcukurs1.5 kgkviešu milti1 paciņa svaigā rauga2 naža galscitronskābe

Pagatavošana

1

Sagriež "ķieģelīti" gabaliņos, liek bļodā.

2

Pievieno ķimenes, kefīru un atstāj uz 24 stundām izmirkt.

3

Tad samīca, pievieno raugu, cukuru un citronskābi. Pa daļām pievieno miltus, mīcot, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām, Ļauj mīklai uzrūgt vismaz stundu.

4

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

5

No mīklas veido trīs klaipiņus, liek tos uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, šauj krāsnī un cep 15 minūtes.

6

Samazina karstumu līdz 170-180 grādiem un turpina cept vēl 45 minūtes.

7

Izņem maizi no krāsns, klaipiņus ieziež ar sviestu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!