Šašlika sastāvdaļu daudzums paredzēts 2 personām.
720Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
450 gvistas fileja100 ggrieķu jogurts0.5 gab.citroni1 saujapiparmētras pēc garšassāls pēc garšasķiploku sāls
Pagatavošana
1
Gabaliņos sagriež vistas fileju, smalki sakapā piparmētras, liek visu bļodā. Pārslaka ar citrona pusi.
2
Gaļai pievieno grieķu jogurtu, ķiploku sāli un sāli pēc garšas. Ķiploku sāli var aizstāt arī ar ķiploku daiviņām, kas izspiestas caur spiedi.
3
Marinēto gaļu novieto ledusskapī vai citā aukstā vietā vismaz uz pāris stundām vai – vēl labāk – uz diennakti.
4
Šašliku var cept uz grila, bet, ja tāds nav pieejams, tad gaļu var izcept arī cepeškrāsnī. Tādā gadījumā var izmantot irbulīšus un kūkas formu – gaļu sadur uz irbulīšiem, bet kūkas vai lazanjas traukā ieklāj cepampapīru. Irbulīšus ar gaļu liek virsū traukam un stumj iekšā iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī.
5
Cep vismaz 30 minūtes 200 grādu temperatūrā (atkarīgs no cepeškrāsns), bet dažas minūtes pirms ņemšanas ārā ieslēdz cepeškrāsnij ventilatora režīmu.
Lai labi garšo!
Piknika ēdienu receptesCepšanaGrilsPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasCitroniGrieķu jogurtsPiparmētrasVistas filejaĶiploku sālsŠašliks un citi grila ēdieni
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit