Foto: Privātais arhīvs
Pīrādziņi no šīs vienkārši pagatavojamās mīklas izdodas mīksti kā pūpēži un pufīgumu nezaudē arī nākamajā dienā, atklāj vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere. Varēsi iztikt bez stundām ilgas mīklas raudzēšanas un ķēpāšanās ar pīrāgu formēšanu - satin rullītī un liec uz plāts!
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:1 glāzepiens150 gsviests3 ĒKeļļa1 TKsāls1.5 ĒKcukurs50 gsvaigais raugs3 glāzesmilti PILDĪJUMAM: žāvēta gaļa sīpoli malti melnie pipari sāls

Pagatavošana

1

Remdenā pienā izkausē cukuru, sāli un raugu. Pievieno izkausētu sviestu, kas samaisīts ar eļļu, pēc tam pievieno miltus un visu labi izmīca, līdz iegūta vijīga mīkla.

Foto: Privātais arhīvs
2

Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

3

Pa to laiku sagatavo pildījumu. Gaļu sagriež kubiņos, samaisa ar sasmalcinātiem sīpoliem, sāli un pipariem.

Foto: Privātais arhīvs
4

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

5

Mīklu izņem no ledusskapja, izrullē apļa formā.

Foto: Privātais arhīvs
6

Ar asu nazi vai picas nazi sadala mīklu trīsstūros. Katra trīsstūra platākajā galā liek pildījumu.

Foto: Privātais arhīvs
7

Satin pīrādziņus rullīša formā.

Foto: Privātais arhīvs
8

Liek pīrādziņus uz plāts, pārziež ar sakultu olu un 15 minūtes "atpūtina" pirms cepšanas.'

Foto: Privātais arhīvs
9

Cep 10 minūtes.

Lai labi grašo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!