Melnās sezama sēklas cepumiem piešķir interesantu tekstūru un arī riekstainu garšu. Izmēģini melnās sezama sēklas pievienot arī salātiem, suši, gaļas panējumiem un siera bumbu apviļāšanai.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bļodā liek mazākos gabalos sagrieztu sviestu un sarīvētu sieru. Ar pirkstiem samīca sviestu ar sieru viendabīgā masā.
Pievieno miltus, sāli un ar rokām samīca, līdz konsistence ir viendabīga. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī vismaz uz stundu.
Atvēsināto mīklu izrullē desiņas formā un ar asu nazi sadala vēlamā lieluma gabaliņos. Šajā brīdī var veidot vēlamo formu – ielocīt radziņa veidā vai saplacināt un veidot, piemēram, kā ūsiņas (šādi cepumi būs lieliski dāvanai).
Katru cepumu no vienas puses iemērc sezama sēklās, kas iebērtas nelielā bļodiņā.
Cepumus ar sezama sēklu pusi uz augšu liek pannā, kur izklāts cepamais papīrs. Cep 180 grādos aptuveni 15 minūtes, līdz mīkla kļuvusi zeltaini brūna.
Cepumus uz pannas atdzesē un noņem no pannas. Fasē maisiņos, liek māla traukā vai uz uzkodu plates un iepriecina svētku svinētājus!
Lai labi garšo!