Foto: Mr. Magpie publicitātes foto

Parasti kabaču panēšanai tiek izmantotas sakultas olas, bet tās var aizstāt ar zirņu miltu mīklu, kas piešķirs ceptajām kabaču šķēlēm patīkami riekstainu garšu. Recepti iesaka vegānisko recepšu bloga "Mr. Magpie" autore Ieva.

10Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kabacis4 ĒKzirņu milti0.5 TKcepamais pulveris pēc garšassāls un pipari2 TKrauga pārslas (var nelikt) eļļa cepšanai rīvmaize panēšanai auksts ūdens

Pagatavošana

1

Sagriež kabaci apmēram centimetru biezās ripās.

2

Bļodiņā samaisa turku zirņu miltus ar garšvielām, rauga pārslām, cepamo pulveri, sāli. Maisot pievieno ūdeni, līdz iegūst pankūku mīklai līdzīgu konsistenci. Ļauj uzbriest pāris minūtes.

3

Pannā uzkarsē eļļu (eļļu vajag diezgan daudz).

4

Kabaču ripas pa vienai iemērc turku zirņu mīklā, apviļā rīvmaizē un liek uz pannas cepties, līdz ripiņas ir apceptas zeltaini brūnas no abām pusēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!