9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
2 kgkāposti1 kgsīpoli1 kgburkāni1 kgtomāti1 kgpaprika200 geļļa200 gcukurs200 getiķis 9% pēc garšassāls
Pagatavošana
1
Saēvelētus vai ar nazi strēmelītēs sagrieztus kāpostus samaisa ar ēdamkaroti sāls un ar rokām paspaida.
2
Pievieno nomizotus, uz rupjās rīves sarīvētus burkānus, sarīvētus vai sagrieztus sīpolus, gabaliņos sagrieztus tomātus, smalkās strēmelēs sagrieztus piparus. Visu kārtīgi izmaisa un ļauj pastāvēt aptuveni 30 minūtes, līdz parādās sula.
3
Katlā lej eļļu un etiķi, pieber cukuru un visu kārtīgi izmaisa, līdz marināde burbuļo.
4
Pievieno sagatavoto dārzeņu masu un maisot vāra 7-15 minūtes kopš brīža, kad masa sāk burbuļot. Pievieno sāli pēc garšas (ieteikums likt 2-3 ēdamkarotes, bet katru iemaisot un pagaršojot).
5
Karstus salātus liek izkarsētās burkās un aizskrūvē vāciņus.
6
Uzglabā vēsumā.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit