Foto: Privātais arhīvs
Kraukšķīgie, sulīgie mednieku salāti ziemā būs lieliska piedeva pie gaļas un dažādiem citiem pamatēdieniem. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 kgkāposti1 kgsīpoli1 kgburkāni1 kgtomāti1 kgpaprika200 geļļa200 gcukurs200 getiķis 9% pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Saēvelētus vai ar nazi strēmelītēs sagrieztus kāpostus samaisa ar ēdamkaroti sāls un ar rokām paspaida.

2

Pievieno nomizotus, uz rupjās rīves sarīvētus burkānus, sarīvētus vai sagrieztus sīpolus, gabaliņos sagrieztus tomātus, smalkās strēmelēs sagrieztus piparus. Visu kārtīgi izmaisa un ļauj pastāvēt aptuveni 30 minūtes, līdz parādās sula.

3

Katlā lej eļļu un etiķi, pieber cukuru un visu kārtīgi izmaisa, līdz marināde burbuļo.

4

Pievieno sagatavoto dārzeņu masu un maisot vāra 7-15 minūtes kopš brīža, kad masa sāk burbuļot. Pievieno sāli pēc garšas (ieteikums likt 2-3 ēdamkarotes, bet katru iemaisot un pagaršojot).

5

Karstus salātus liek izkarsētās burkās un aizskrūvē vāciņus.

6

Uzglabā vēsumā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!