Foto: Privātais arhīvs
Ziemā lečo varēsi leksēt no burkas ar lielo karoti, pārliet čaganai kartupeļu biezputrai vai pasutināt aromātiskajā mērcē kotletes. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

No receptē minētā produktu daudzuma sanāk sešas 0.8 l burciņas.

11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 kgkabači6 paprikas6 lieli sīpoli1 kgtomāti MARINĀDEI:0.66 glāzeeļļa (140-150 g)0.66 glāzecukurs (140-150 g)2 ĒKsāls0.5 glāzeetiķis3 lauru lapas pēc garšaspipari

Pagatavošana

1

Kabačus, papriku un sīpolus sagriež salmiņos. Tomātus blanšē verdošā ūdenī, noņem tiem mizu un sablendē vai samaļ tomātus viendabīgā masā.

2

Katlā liek visas marinādes sastāvdaļas un uzkarsē, ik pa laikam apmaisot.

3

Verdošajā marinādē liek papriku un karsē 5 minūtes, tad pievieno sīpolus un karsē vēl 5 minūtes, pieliek kabačus un turpina karsēt 15 minūtes.

4

Katlā lej sablendētos tomātus, apmaisa un sautē 10 minūtes, pielūkojot, lai sīpoli un un kabači kļūst caurspīdīgi.

5

Pagaršo – ja nepieciešams pievieno vēl sāli un apmaisa.

6

Salej izkarsētās burkās un aizvāko. Uzglabā vēsumā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!