Foto: Privātais arhīvs

"Sena manas omes recepte. Sieram ir ļoti patīkama garša - prieks pārsteigt un iepriecināt garšu baudītājus! Madaru zinātniskais nosaukums Galium cēlies no grieķu vārda "gala", kas nozīmē piens. Tas tāpēc, ka vairākās Eiropas valstīs madaras (gan dzeltenās, gan baltās) izmantotas siera recināšanai, un tas tiešām izdodas lieliski. Es nelieku klāt ne citronskābi, ne etiķi, jo, pievienojot madaras, siera recēšana notiek dabiskā veidā," pārbaudītu ģimenes recepti iesaka mūsu lasītāja Natalija Novikova.

Foto: Privātais arhīvs
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgbiezpiens3 llauku piens6 olas1 saujadzelteno madaru ziedi3 ĒKsāls (bez kaudzes)

Pagatavošana

1

Pienu lej katlā, pievieno sāli un karsē, līdz piens sasilst līdz +85 grādiem pēc Celsija skalas.

2

Traukā samīca biezpienu viendabīgā masā ar olām un madaru ziediņiem.

Foto: Privātais arhīvs
3

Uzkarsētajam pienam (tas nedrīkst burbuļot un vārīties! ), liek klāt biezpienu un, ik pa laikam lēni apmaisot, karsē, līdz atdalās sūkalas.

4

Masu lej saslapinātā marlē, notecina lieko šķidrumu, uzliek sieram slogu uz pāris stundām.

5

Iztin no marles, griež šķēlēs un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!