2Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
2 kgjāņogas2 kgcukurs
Pagatavošana
1
Ogas nomazgā (tās var būt ar ķekariem), liek katlā, pievieno cukuru un, izmantojot koka karoti, saspaida, līdz izdalās sula.
2
Tad liek katlu uz plīts un uz straujas uguns karsē 8 minūtes kopš brīža, kad parādījies pirmais burbulis.
3
Jāņem vērā, ka masa stipri putos un palielienāsies apjoms, tādēļ jāizvēlas dziļāku katlu. Vārīšanas laikā putas nost neņem!
4
Nepārtraukti maisot, sagaida astoto vārīšanas minūti, tad izkāš masu caur sietu. Ja ir putas, tad šajā brīdī tās noņem.
5
Želeju pilda tīrās burkās, aizvāko, atdzesē un novieto vēsumā.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit