Foto: Privātais arhīvs
"Jāņogu želeja noderēs kūku un citu kulinārijas izstrādājumu pildījumam, kā piedeva pankūkām vai vienkārši tāpat – uz maizes šķēles. Ātri un gardi, turklāt želeja saglabā košo krāsu. Recepte lieliska, vien precīzi jāseko priekšrakstiem," tā pārbaudītu jāņogu želejas recepti iesaka mūsu lasītāja Natalija Novikova.
2Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 kgjāņogas2 kgcukurs

Pagatavošana

1

Ogas nomazgā (tās var būt ar ķekariem), liek katlā, pievieno cukuru un, izmantojot koka karoti, saspaida, līdz izdalās sula.

2

Tad liek katlu uz plīts un uz straujas uguns karsē 8 minūtes kopš brīža, kad parādījies pirmais burbulis.

3

Jāņem vērā, ka masa stipri putos un palielienāsies apjoms, tādēļ jāizvēlas dziļāku katlu. Vārīšanas laikā putas nost neņem!

4

Nepārtraukti maisot, sagaida astoto vārīšanas minūti, tad izkāš masu caur sietu. Ja ir putas, tad šajā brīdī tās noņem.

5

Želeju pilda tīrās burkās, aizvāko, atdzesē un novieto vēsumā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!