11Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
3 kggurķi1 kgburkāni8 gab.paprikas8 gab.vidēji lieli sīpoli6 gab.tomāti2 gab.ķiploku galviņas200 golīveļļa140 gcukurs140 gsāls16 ĒKetiķis500 mltomātu mērce
Pagatavošana
1
Gurķus un burkānus sarīvē uz sakņu rīves. Ķiplokus, tomātus un sīpolus sablendē viendabīgā masā. Papriku sagriež salmiņos.
2
Katlā sakarsē eļļu, liek cepties sīpolus un burkānus aptuveni 5 minūtes.
3
Tad liek klāt papriku un pasautē vēl 5 minūtes.
4
Pievieno cukuru, sāli, etiķi (ja krājumos "aizķērusies" etiķa esence, jāpievieno 2 ĒK) un visu minūtes 10 pasautē.
5
Pievieno gurķus, visu labi samaisa, tad pievieno sablendēto masu, visu uzvāra, līdz katla saturs burbuļo un turpina karsēt, līdz gurķiem mainās krāsa.
6
Lej lečo izmazgātās un iepriekš krāsnī 100 grādos 15 minūtes izkarsētās burkās, aizskrūvē vākus, apgriež burkas ar vākiem uz leju, sasedz un atdzesē.
Lai labi garšo!
Ēdieni veģetāriešiemVārīšanaKonservēšanaBurkāniCukursEtiķisGurķiOlīveļļaPaprikaTomātiTomātu mērceĶiplokiSalāti ziemaiviegliSīpoliIkdienas maltīteisals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit