kabaču salāti konservēšana
Foto: Shutterstock
Pēc šīs receptes gatavoti kabači būs īpaši kraukšķīgi. Pētersīļus aizstājot ar dillēm, kabači pēc garšas atgādinās marinētas sēnes.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 kgkabači3 burkāni3 ķiploka galviņas1 pētersīļu bunte3 ĒKsāls1 glāzecukurs300 getiķis (9%)1.5 glāzeeļļa

Pagatavošana

1

Kabačus sagriež palielos kubiņos. Burkānus nomizo, sagriež salmiņos vai sarīvē uz rupjās rīves. Ķiplokus nomizo, virtuves kombainā samaļ nelielos gabaliņos vai sašķēlē plānās plāksnītēs. Pētersīļus sīki sakapā. Visas sastāvdaļas liek bļodā.

2

Pievieno etiķi, sāli, cukuru, eļļu, visu apmaisa un atstāj atsuloties uz 3 stundām.

3

Tad masu blīvi pilda puslitra burciņās, pārlejot ar šķidrumu.

4

Burciņas liek katlā ar verdošu ūdeni un karsē 20 minūtes kopš brīža, kad ūdens sāk burbuļot.

5

Uzmanīgi izceļ burciņas no ūdens, nekavējoties aizskrūvē ar vāciņiem.

6

Apgriež burkas ar vāciņiem uz leju, atdzesē un nes uz pagrabu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!