Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.
Gatavo mīklu. Bļodā liek sviestu, pievieno kefīru, cepamo pulveri, sāli, cukuru un visu sajauc viendabīgā masā. Masai pievieno 3 glāzes miltu un sāk maisīt. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus un turpina mīcīt, līdz iegūta gluda mīklas, kas pēc struktūras līdzinās smilšu mīklai.
Trešdaļu mīklas saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek saldētavā.
Atlikušo mīklu ieklāj mīklu, ar pirkstiem izlīdzina pa pamatni, liek krāsnī cepties uz 20 minūtēm.
Tikmēr atdala olu dzeltenumus (tos vari izmantot, lai pagatavotu vaniļas mērci – recepte, lūk, šeit) no baltumiem. Saputo olu baltumus stingrās putās, pakāpeniski pa daļām pievienojot pūdercukuru.
Pusi olbaltumu masas klāj virs kūkas pamatnes. Pārkaisa ar jāņogām, pārklāj ar atlikušajiem olu baltumiem.
Pāri pārrīvē mīklu, kas bija nolikta saldētavā.
Samazina krāsns karstumu lídz 160 grādiem, liek kūku cepeškrāsnī un cep 30 minūtes, līdz drumstalas kļuvušas zeltainas.
Pirms pasniegšanas dekorē ar jāņogām un piparmētru lapiņām.