Foto: Privātais arhīvs

Milzu apaļpūpēdis, kas 2018. gadā tika celts Latvijas gada sēnes godā, ir nenovērtēta delikatese – ēdamā sēne, ko atpazīst vien retais sēņotājs, "Tasty" skaidroja mikoloģe Inita Dāniele. Viens no vienkāršākajiem apaļpūpēža pagatavošanas veidiem ir karbonādes. Kā tās cepamas, foto receptē atklāj mūsu lasītāja Baiba Vanaga.

"Vai zinājāt, ka milzu apaļpūpēdi drīkst ēst? Es arī nezināju. Pagājušajā gadā tie rotāja kaimiņu dārzu, bet šogad iesējušies arī mūsu pusē. Galvenais, lai pūpēdis nav pāraudzis – ar brūniem plankumiem iekšpusē," tā Baiba Vanaga.

5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

milzu apaļpūpēdis milti panēšanai olas pēc garšassāls un malti melnie pipari eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Lielo sēni nomizo, sagriež aptuveni centimetru biezās šķēlītēs.

2

Olas sakuļ ar sāli un pipariem. Miltus ber uz šķīvja.

3

Pannā sakarsē eļļu. Apaļpūpēža šķēles apviļā miltos, tad izmērcē olā, liek uz pannas un apcep zeltainas no abām pusēm, gluži kā parastās gaļas karbonādes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!