Veronika Ļevša

Gardas burkānu ruletes recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

BISKVĪTAM:400 gburkāni1 ĒKsviests cepšanai1 ĒKeļļa cepšanai3 olas pēc garšassāls un malti melnie pipari pēc garšasbuntīte zaļumu PILDĪJUMAM:200 gkausētais siers200 gsiers, sarīvēts uz rupjās rīves pēc garšasbiezpiens2 ĒKmajonēze2 TKskābs krējums pēc garšasķiploki, izspiesti caur spiedi šķipsnasāls pēc garšasmalti melnie pipari

Pagatavošana

1

Gatavo "biskvītu". Burkānus nomazgā, nomizo un sarīvē uz smalkās rīves.

2

Apcep pannā ar eļļu un sviestu aptuveni 5 minūtes. Pievieno burkāniem sāli un piparus, apmaisa un ļauj masai atdzist.

3

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

4

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Kad burkānu masa atdzisusi, tajā iemaisa dzeltenumus un sīki sakapātus zaļumus. Olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās un iecilā burkānu masā.

5

Masu liek uz cepamās plāts un izlīdzina. Cep aptuveni 20 minūtes, tad izņem no krāsns, nedaudz atdzesē, un uzmanīgi atdala "biskvītu" no cepamā papīra un uzliek uz pārtikas plēves.

6

Gatavo pildījumu, samaisot visas sastāvdaļas.

7

Pārziež burkānu "biskvītu" ar pildījumu, ar pārtikas plēves palīdzību uzmanīgi sarullē, liek ledusskapī uz pāris stundām vai uz nakti.

8

Iztin no plēves, griež šķēlēs un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!