Foto: Privātais arhīvs
"Dārzeņu asorti želejā manā gaumē. Tā kā mēs ģimenē neesam lieli tomātu cienītāji, tad nu improvizēju un burciņās lieku dažādus dārzeņus. Galvenais ir tas, ka katrs atrod burciņā to, kas viņam labi garšo. Lai garšo arī jums!" - tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Gunda Rozenbaha.

Marinādes daudzums paredzēts piecām 0,5 l burkām.

12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

nelieli tomāti nelieli gurķi ziedkāposti, sadalīti rozetēs paprika, sagriezta daivās sīpoli, nomizoti un sagriezti daivās ķiploka daiviņas, nomizotas pēc garšasmelnie un smaržīgie pipargraudi1 lūdens5 ĒKželatīns2 ĒKsāls4 ĒKcukurs12 ĒKetiķis (9%)

Pagatavošana

1

Tīrās burciņās kārtām liek dažādus dārzeņus. Sīpolus liek burciņas apakšā, bet tomātiņus – augšā.

2

Želatīnu ber bļodiņā, uzlej tam 20 ĒK auksta ūdens un atļauj uzbriest.

3

Gatavo marinādi. Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi un vāra. Želatīnu pievieno, kad marināde ir karsta, bet vēl nevārās.

4

Pārlej dārzeņus ar marinādi. Karsē burciņas 20 minūtes, tad aizskrūvē ar vāciņiem un atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!