Veronika Ļevša

Šokolādes cepumu pamatne, sulīgas melleņogas un maigs biezpiena krēms - debešķīgs garšu salikums! Pārbaudītu recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

PAMATNEI:300 g"Selgas" šokolādes cepumi150 gmīksts sviests PILDĪJUMAM:400 gbiezpiens200 gskābs krējums100 gcukurs50 gkokosriekstu skaidiņas250 gmellenes20 gželatīns MELLEŅU ŽELEJAI:150 gmellenes50 gcukurs0.33 glāzesūdens17 gželatīns

Pagatavošana

1

Gatavo pamatni. Cepumus sablendē ar sviestu viendabīgā masā un pieblietē kūkas formas apakšā ar tasīti vai karotes gludo pusi. Liek ledusskapī.

2

Gatavo pildījumu. Biezpienu ar krējumu, cukuru un kokosriekstu skaidiņām sablendē viendabīgā masā. Mellenes sablendē un iemaisa biezpiena krēmā. Iemaisa iepriekš uzbriedinātu un karsta ūdens peldē izkausētu želatīnu.

3

No ledusskapja ņem ārā formu, lej biezpiena krēmu virsū cepumu pamatnei. Liek formu atpakaļ ledusskapī.

4

Gatavo melleņu želejas kārtu. Mellenes liek katliņā, pievieno cukuru, ūdeni un vāra, līdz masa sāk burbuļot. Nogriež liesmu, sablendē masu un iztrin caur sietu. Iemaisa uzbriedinātu un ūdens peldē izkausētu želatīnu.

5

Izņem kūku no ledusskapja, lej virsū melleņu želejas kārtu un izlīdzina. Liek ledusskapī uz 4-5 stundām vai uz nakti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!