12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
2 kgāboli pēc garšascukurs0.5 TKkanēlis1 TKciete MĪKLAI:2 olas200 gaugu eļļa200 gcukurs500 gmilti10 gcepamais pulveris šķipsnasāls pēc garšasvaniļas esence, ekstrakts vai cukurs
Pagatavošana
1
Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež gabaliņos.
2
Uz pannas nedaudz pasautē sagrieztos ābolus, līdz izgaro liekais šķidrums. Pieber cukuru pēc garšas ,kanēli, cieti un izmaisa. Noņem pannu no plīts.
3
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj 28 cm diametra veidni ar cepamo papīru.
4
Samīca mīklu, samaisot visas sastāvdaļas. Veidnē pa gabaliņiem plānā kārtā salipina kūkas pamatni un sānus, izmantojot aptuveni 2/3 mīklas. Ielej iekšā ābolu masu no pannas.
5
Turpina drupināt mīklu kūkas virspusē. Ar nazi noloka kūkas augšējo mīklas maliņu uz iekšpusi.
6
Cep apmēram 30 minūtes.
7
Karsto ābolu kūku nedaudz atdzesē un tad sagriež gabaliņos.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit