Foto: Privātais ahīvs
"Ābolu laikā noteikti vajag izmēģināt šo gardo, ātri pagatavojamo ābolkūku. Mīklas kārtiņa plāna un iekšā ir daudz sulīgā ābolu pildījuma. Pasakaini garda!" tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Natalija Novikova.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 kgāboli pēc garšascukurs0.5 TKkanēlis1 TKciete MĪKLAI:2 olas200 gaugu eļļa200 gcukurs500 gmilti10 gcepamais pulveris šķipsnasāls pēc garšasvaniļas esence, ekstrakts vai cukurs

Pagatavošana

1

Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež gabaliņos.

2

Uz pannas nedaudz pasautē sagrieztos ābolus, līdz izgaro liekais šķidrums. Pieber cukuru pēc garšas ,kanēli, cieti un izmaisa. Noņem pannu no plīts.

3

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj 28 cm diametra veidni ar cepamo papīru.

4

Samīca mīklu, samaisot visas sastāvdaļas. Veidnē pa gabaliņiem plānā kārtā salipina kūkas pamatni un sānus, izmantojot aptuveni 2/3 mīklas. Ielej iekšā ābolu masu no pannas.

5

Turpina drupināt mīklu kūkas virspusē. Ar nazi noloka kūkas augšējo mīklas maliņu uz iekšpusi.

6

Cep apmēram 30 minūtes.

7

Karsto ābolu kūku nedaudz atdzesē un tad sagriež gabaliņos.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!