Veronika Ļevša

"Mana pirmā medus kūka, ko gatavoju, bija laikietilpīga un sarežģīta, bet šī ir pagatavojama uz ātru roku – tā teikt, slinkais variants," pārbaudītu recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

80 gmedus100 gcukurs100 gsviests200 gmilti1 TKsoda šķipsnasāls3 olas400 gskābs krējums2 ĒKpūdercukurs

Pagatavošana

1

Gatavo biskvītu. Katliņā uz mazas uguns izkausē medu, pievieno sodu. Karsē, nepārstājot maisīt, līdz cukurs un medus karamelizējas un masa kļūst zeltaini brūna.

2

Tad katliņu noņem no uguns un pievieno sviestu. Labi samaisa un ļauj kārtīgi atdzist.

3

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

4

Pa to laiku aptuveni 5 minūtes puto ar mikseri olas, cukuru un šķipsniņu sāls. Medus masu pievieno olu masai un iekuļ ar mikseri. Pievieno izsijātus miltus un labi samaisa.

5

Mīklu lej uz plāts, izlīdzina, liek krāsnī un cep aptuveni 7 minūtes.

6

Izņem no krāsns, atdzesē līdz istabas temperatūrai un atdala biskvītu no cepamā papīra. Sagriež biskvītu vienāda lieluma taisnstūros vai kvadrātos.

7

Gatavo krēmu. Krējumu samaisa ar pūdercukuru.

8

Veido kūku. Biskvīta plāksnes pārziež ar krēmu un liek vienu uz otras. Kad kūka gatava, ar krēmu pārziež arī kūkas virspusi un sānu malas, tad tās pārkaisa ar biskvīta atgriezumu drupačām.

9

Pirms pasniegšanas kūku liek ledusskapī uz pāris stundām vai visu nakti, lai tā sasūcas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!